sâmbătă, 4 decembrie 2010

Maftei, din nou în vişiniu....


Mediatizata plecare a lui Vasile Maftei din curtea Unirii Urziceni, la una dintre cele două rivale de moarte, Steaua sau Rapid, a lăsat în ultimele săptămâni loc la numeroase speculaţii. Conştient de situaţia critică a echipei din Bărăgan, fostul căpitan al giuleştenilor s-a ferit să comenteze pe această temă, deşi ştia că pelcarea sa e iminentă. Până într-o zi, când a avut demintatea de a-i răspunde lui Meme: “Nu voi merge niciodată la Steaua!”, arătându-şi încă odată ataşamentul faţă de tricoul vişiniu pe care l-a îmbrăcat cu mare cinste timp de nouă sezoane.
Dar Rapidul nu a profitat de situaţie, arătând nimic altceva decât faptul că nu şi-l doreşte cu adevărat pe jucător. De fapt Rapidul, prin tot ceea ce înseamnă (suporterii în primul rând) şi l-ar fi dorit, dar diferite interese, ale unor persoane, au împiedicat realizarea mutării.
Maftei s-a simţit din nou lovit, după episodul din vară, dar a rămas demn. Şi-a făcut din nou publică (dacă mai era cazul…), dragostea pentru culorile alb-vişinii şi a semnat cu CFR Cluj. Însă Vasile este un fotbalist care nu va juca niciodată altfel decât într-un mod preofesionist, la fel cum a făcut-o şi la Unirea Urziceni, când a arătat că este un superjucător. De altfel, îndrăznesc să spun că este unul dintre puţinii fotbalişti români ce au jucat la nivelul la care se află UEFA Champions’ League.
Acum va da totul pentru CFR, iar personal îmi doresc ca cea de-a doua etapă a returului să se amâne pentru la anul. Nu de alta, dar Rapidul are meci direct cu Urziceniul, iar Maftei cu siguranţă va dori cu tot dinadinsul să învingă, la fel cum a făcut în acest campionat în meciurile cu Steaua şi cu Dinamo. Aproape de unul singur... Ce-i drept Unirea a jucat atunci pe teren propriu, dar pentru Vasile, acasă înseamnă Giuleşti!
Cei 500 de mii de euro plătiţi pentru jucător, plus salariul de 150 de mii sunt mai mult decât rentabili pentru o asemenea valoare. Acum, CFR Cluj poate reintra în lupta pentru titlu!

Niciun comentariu: